شکلات یکی از تنقلات محبوب و خوشمزه در میان بزرگسال و کودکان است. این شیرینی خوشمزه هر فردی را برای خوردن به وسوسه می‌اندازه، خیلی از افراد بر این باوراند که بر سلامتی بدن مخصوصا قلب و خرابی دندان‌ها تاثیر دارد.این شیرینی پرطرفدار اگر بیش از حد مصرف شود ممکن است سبب بروز مشکلاتی همچون  بیماری‌های پوستی مثل جوش، چاقی، بیماری‌های قلبی – عروقی و دیابت شود اما اگر شکلات را به میزان مناسب مصرف کنیم می‌توانیم از خواص مفید آن نیز بهرمند شویم که در ادامه به بررسی خواص آن می‌پردازیم.

طرز تهیه شکلات

همه ما می‌دانیم که شکلات یا کاکائو از درخت کاکائو به وجود می‌آید که در مناطق گرمسیری رشد می‌کند .دانه های کاکائو درون یک میوه غلاف رشد می کنند و با یک خمیر سفید آبدار پوشانده شده اند.سپس کشاورزان غلاف کاکائوها را باز می کنند ، دانه ها را بیرون می‌آورند و بعد از  اتمام کار آنها را تخمیر و خشک می کنند. حال سازندگان آن‌ها را تمیز ، برشته و آسیاب می‌کنند و به صورت مایعی غلیظ که مایع شکلات نام دارد استفاده می‌شود. در نهایت به این ماده شکر، افزودنی های دیگر و… اضافه می‌کنند و در اختیار مصرف کنندگان قرار می‌دهند.یکی از نکات مهم در هنگام خوردن شکلات، هر اندازه که میزان درصد کاکائو بالاتر باشد کاکائو گر چه تلخ‌تر است اما میزان شکر آن کمتر و بی ضررتر است برای افرادی که رژیم غذایی یا بیماری دیابت دارند.

مطالب پیشنهادی  ناهنجاری خروپف چیست و چطور باید آن را درمان کرد؟

خواص شکلات

خواص شکلات

شکلات نیز یکی از تنقلات پرطرفدار در میان عموم مردم است طوری که سالیانه بیش از 3 تن از دانه‌های کاکائو در سطح دنیا استفاده می‌شود. مصرف به اندازه این شیرینی می‌تواند عملکرد مغز را افزایش دهد، حافظه‌ را تقویت کند، میزان کلسترول خود را کنترل کرده و از بروز بیماری‌های قلبی و سرطان جلوگیری کند طوری که ریسک سکته را نیز کاهش می‌دهد. علاوه بر این از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.

1.خواص شکلات برای تقویت حافظه

از آنجایی که انسان با بالا رفتن سن سطح آگهی و هوش خود را از دست می‎دهدو ممکن است در خیلی از افراد سبب آلزایمر شود.طوری که تحقیقات نشان داده است افرادی که دارای این ویژگی‌ بوده‌اند با استفاده از عصاره کاکائو که غنی از فلاونول ها بود، عملکرد شناختی آن‌ها بهبود یافته است. به گونه ای که شما با نوشیدن ۲ فنجان شکلات داغ در روز، می­تواند به سلامت مغز کمک کنید  و احتمال از دست دادن حافظه نیز کاهش می‌یابد. شکلات داغ، خون‌رسانی به قسمت­های مورد نیاز مغز را میسر می­سازد.

تقویت حافظه

2.خواص شکلات برای بیماری قلبی و عروقی

خیلی از افراد امروز یا حتی در گذشته بر این باور بودند که مصرف کاکائو یا شکلا ممکن است سبب گرفتگی رگهای قلبی شود،طوری که این حدسیات کاملا اشتباه بود.شکلات حاوی فلانوئیدهای است که می تواند به رگ ها و شریان هایتان کمک کند تا انعطاف پذیر باقی بمانند.همان طور که خیلی از محققان بعد از چندین سال نتیجه گیری فهمیدن که خطر ابتلا به حمله قلبی تا حدود 37 درصد  با مصرف شکلات کاهش داشته است، و احتمال ابتلا به سکته نیز، 29 درصد کاهش یافته است.

مطالب پیشنهادی  رژیم غذایی در ماه رمضان

3. خواص شکلات بر رشد جنین در دوره بارداری

معمولا مادران باردار در دوران حاملگی باید هر نوع ماده غذایی و شیرینی را به میزان لازم مصرف کنند. شکلات نیز یکی از این شیرینی و تنقلات است که پژوهشان بر این باوراند که مصرف 30 گرم شکلات در طول روز برای افراد باردار مناسب است، طوری که جنین درون شکم رشد بیشتری می‌کند علاوه بر این می‌تواند در کنترل فشار خون نیز تاثیر داشته باشد.

4.خواص شکلات در کاهش وزن

مصرف بیش از حد آن می‌تواند در اضافه وزن و دیابت تاثیر داشته باشد اما شما می‌توانید با خوردن تکه کوچکی از شکلات 20 دقیقه قبل از غذا  هورمون‌هایی را در مغز ایجاد می‌کند که می‌گویند “من سیر هستم”، و در نتیجه این عمل باعث کاهش میزان غذایی می‌شود که قرار است در وعده غذایی صرف کنید.

شکلات داغ

عوارض بیش از حد استفاده از کاکائو یا شکلات

همان طور که در  موضوعات بالا به بررسی خواص آن اشاره کردیم.می‌توانیم بگویم که خوردن بیش از حد آن نیز ممکن است عوارضی همچون حساسیت‌های پوستی، گوارشی، معده‌ای و میگرنی کند بنابراین بهتر است افرادی که به این ماده غذایی آلرژی دارند، در مصرف این ماده پرهیز  یا میزان مصرف آن را کاهش دهند. همچنین کافئین زیاد موجب افزایش استرس و اضطراب، تکرر ادرار، بی خوابی و افزایش ضربان قلب در افراد می‌شود. مصرف این ماده غذایی برای افراد مبتلا به نارسایی کلیه و بیماران مبتلا به آسم توصیه نمی‌شود.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *