رژیم غذایی در ماه رمضان

کم کم با نزدیک شدن به ماه پر خیر و برکت خدا ماه رمضان نزدیک می‌شویم.ماهی که با همه‌ی ماه‌های سال فرق دارد و شور و اشتیاق هر سنی را برای روزه گرفتن در این ماه می‌توان دید.طوری که این ماه را می‌توان به عنوان یک ماه پرخیر و برکت دانست.اما موضوعی که بیشتر روزه‌داران را نارحت می‌کند رژیم غذایی‌شان است.در این میان افرادی هستند که علاقه مند به کاهش وزن خود هستند و از سوی دیگر افرادی هستند که به هیچ عنوان دوست ندارند که وزن آن‌ها تغییری کند.پس تغذیه در ماه رمضان اصول خاصی دارد که با رعایت کردن آنها می‌توانید بدون هیچ ترسی به استقبال این ماه پر خیر و برکت بروید.در ادامه با ما همراه باشید.

رژیم غذایی در ماه رمضان

1.کم کردن مصرف قند

خیلی از ما در ماه رمضان به دلیل غذا نخوردن در طول روزه ممکن است با کاهش فشار مواجه شویم.برای همین اولین کاری که می‌کنیم افطاری را با خوردن بامیه و زولبیا یا انواع شربت شروع می‌کنیم.از آنجایی که مصرف قند زیاد می‌تواند برای سلامتی مضر باشد و بامیه و زولبیا که خوراک اصلی ما برای افطار است دارای حجم کم و کالری زیادی است البته میزان چربی زیادی نیز دارد.قند می‌تواند عامل اصلی دیابت و چاقی باشد طوری که وقتی غذاهای قندی می‌خوریم، انسولین در بدن ما بیشتر ترشح شده و پیوسته چربی‌های بیشتر و بیشتری ذخیره می‌شوند.پس برای جلوگیری از این مشکلات بهتر است که هنگام افطار روزه خود را با خوردن یک خرما باز کنیم.

مطالب پیشنهادی  خواص زیتون

رژیم غذایی ماه رمضان

2.خواب و استراحت به اندازه

خیلی از ما فکر می‌کنیم که ماه رمضان ماه استراحت کردن و خوابیدن است برای همین بیشتر ما در این ماه بیش از حد استراحت می‌کنیم و می‌خوابیم.اما روزانه 6الی 7 ساعت خوابیدن می‌تواند کفایت کند طوری که اگر بیشتر از میزان باشد ممکن است در طول روز احساس بی حالی و بی حوصلگی کنیم و انرژی کافی نداشته باشیم.با این حال با رعایت کردن یک برنامه غذایی درست و حسابی می‌توانید به هدف خودتان برسید و در این ماه پر خیر و برکت رژیم بگیرید.فقط کافیست از دستور‌ برنامه غذایی خود استفاده کنید و سه وعده اصلی صبحانه، نهار و شام را در ماه رمضان به شکل افطار، شام و سحر میل کنید.

3.رفع تشنگی

تشنگی یکی از عامل اصلی روزه داری است و از آنجایی که بدن در طول روز بیشتر از غذا به آب نیاز دارد.پس سعی کنید از افطار تا سحر به اندازه کافی آب بنوشید تا برای زمانی که روزه می‌گیرید بدن به اندازه کافی آب داشته باشد.علاوه بر این خوردن آب به میزان کافی می‌تواند در کاهش وزن به شما کند.

ماه پر خیر و برکت رمضان

4.مصرف چربی سالم

درست است که چربی سبب افزایش وزن نمی‌شود و عامل اصلی وزن می‌تواند قند باشد.اما مصرف چربی‌های لازم همچون تخم مرغ و میوه‌هایی همچون نارگیل، آووکادو و مغزها لازم بدنه است که نه تنها مضر نیست بلکه سبب دفع چربی‌های ناسالم و کلسترول بد می‌شوند که می‌تواند در ارتقای سلامت نقش مهمی داشته باشد.طوری که دانه‌ها و آجیل‌ها نیز با وجود چربی‌های مفید میان وعده خوبی برای فاصله بین افطار تا سحر هستند. چربی به آرامی می‌سوزد و در روزه‌داری‌های طولانی مدت کمک می‌کند کمتر احساس گرسنگی کنید. کره عالی و خوشمزه است.

مطالب پیشنهادی  خواص سیب

5. مصرف پروبیوتیک

خوردن غذاهایی پروبیوتیک همچون ماست، کفیر، کیمچی، کامبوچا و کلم ترش می‌تواند به هضم و جذب مواد غذایی در معده و روده شما کمک کنند. همچنین غذاهایی مانند انواع سبزیجات تازه، گیاهان و ادویه‌جات و انواع چای، سیر، پیاز، سرکه سیب، روغن نارگیل و عصاره استخوان به افزایش سلامت روده کمک می‌کند.از آنجایی که باکتری‌های موجود در معده و روده ممکن است تعادل  صحیح خود را از دست بدهند طوری که به‌هم خوردن تعادل باکتری‌های مفید در دستگاه گوارش، می‌تواند سبب افزایش احتمال ابتلا به چاقی و اضافه وزن شود..اما با رعایت کردن رژیم غذایی درست می‌توانید از این مشکلات پیشگیری کنید

مصرف پروبیوتیک

6.زمان مناسب خوردن شام

خیلی از افراد احساس می‌کنند بلافاصله بعد از باز کردن روزه باید شام بخورند جوری که نمی‌توانند جلوی گرسنگی خود را بگیرند.اما باید این را نیز مدنظر داشته باشید که در هنگام افطار از غذاهای سنگین خوداری کنید چون ممکن است به معده آسیب بزند.برای همین بهتر است روزه خود را با یک استکان آب و یک عدد خرما باز کنید تا دچار شکم درد و معده درد نشوید.شام را دست‌کم یک ساعت پس از افطار میل کنید.

 

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *