خواص هندوانه و ویژگی های شگفت انگیز آن

یکی از بهترین میوه ها در فصل تابستان هندوانه بوده که این میوه آبدار بوده و موجب خنک شدن دمای بدن شده و خواص بسیار زیاد درمانی را در پی دارد.

فواید و خواص هندوانه

این میوه که مخصوص فصل تابستان بوده دارای مواد مغزی و مفید از جمله ویتامین های A,B,C و پتاسیم بوده است که برای بدن انسان ها بسیار مفید خواهد بود. لیکوپن موجود در هندوانه یک آنتی اسید بوده که خود مزایایی فراوانی دارد و نیز موجب قرمز بودن رنگ هندوانه شده است. لیکوپن باعث کم شدن خطر سکته مغزی و فشار خون شده است. در هندوانه فیبر کمی وجود دارد ولی کالری و چربی نیز دیده می شود اما مقدار آب موجود در هندوانه زیاد است. برای آشنایی بیشتر مواد مغزی در هندوانه ادامه مقاله را بخوانید.

آب هندوانه

مواد مغزی موجود در هندوانه که ارزش غذایی دارند

هندوانه علاوه بر میوه‌ای خنک کننده در فصل تابستان برای بدن انسان بوده اما دارای ارزش غذایی بالایی نیز است که این ترکیبات مفید را می توان به صورت زیر بیان کرد:

کالری های موجود در هندوانه
همان طور که در بالا گفته شد هندوانه کالری زیادی ندارد ولی یک هندوانه با سایز متوسط حدودا 46 کالری خواهد داشت.

ویتامین های موجود در هندوانه
در هندوانه ویتامین های A,B,C وجود دارد. در این میوه ویتامین B بسیار کم بوده و ویتامین A به صورت کاروتنوئید دیده می‌شود اما ویتامین C در هندوانه به نسبت زیاد بوده و حدودا یک فنجان هندوانه 12 میلی گرم ویتامین C در خود دارد.

مطالب پیشنهادی  خواص سیر

فیبر موجود در هندوانه
یک هندوانه متوسط و تازه معمولا 3 الی 4 گرم فیبر محلول و غیر محلول در خود دارد.

کربوهیدرات
یک هندوانه متوسط و تازه معمولا 11 الی 12 گرم کربوهیدرات دارد که نشاسته و قند جزء فیبرهای رژمی خواهند بود.

پتاسیم موجود در هندوانه
به طور میانگین یک فنجان آب هندوانه تازه حدودا 4 درصد پتاسیم را در خود دارد.

لیکوپن موجود در هندوانه
لیکوپن یکی با ارزش ترین مواد غذایی در هندوانه بوده که برای بهبود بسیاری از بیماری ها مفید بوده است.

ترکیب های چربی موجود در هندوانه
یک هندوانه متوسط و تازه ترکیبات چربی بسیار کمی دارد که حدودا 210 گرم چربی خواهد بود

خواص هنددوانه

مزایای استفاده از هندوانه

کمک به سلامت قلب و عروق
بررسی های انجام شده متخصصین بر روی هندوانه نشان می دهد که خوردن یک تکه از هندوانه می تواند تجمع کلسترول های غیر مفید را در بدن بیمار کاهش دهد و یا اینکه متوقف کند که این امر برای بیماران قلبی بسیار مفید خواهد بود و همچنین خوردن هندوانه به خاطر وجود سیترولین باعث شده چربی در رگ های خون تظیم شود.

بهبود التهاب ها
وجود لیکوپن موجود در هندوانه باعث بهبود سریع التهاب ها خواهد شد

هندوانه برای مقابله با سرطان بسیار مفید خواهد بود
لیکوپن موجود در هندوانه نیز برای کاهش میزان ابتلا به سرطان مفید بوده که این آنتی اکسیدان باعث جلوگیری از شروع بعضی از سرطان ها نیز می شود. تحقیقات انجام شده نشان می دهد که لیکوپن بر روی سرطان پروستات بسیار تاثیر گذار بوده و در درمان HPV بسیار مفید خواهد بود.

مطالب پیشنهادی  خروپف چیست؟

مصرف هندودانه به هضم غذا کمک می کند
به دلیل وجود فیبرد و آب در هندوانه هضم غذا بهبود پیدا خواهد کرد

مصرف هندوانه برای زنان باردار بسیار مفید است
مواد معدنی موجود در هندوانه باعث شده ماهیچه ها در 3 ماه اول بارداری نگیرد و سوزش معده را کاهش می‌دهد.

مصرف هندوانه برای پیشگیری از بیماری آسم بسیار مفید بوده است.
علاوه بر این وجود لیکوپن در هندوانه موجب شده بدن نسبت به سرماخوردگی و آنفلوانزا مقابله کند و این آنتی اکسیدان قوی موجب کاهش ابتلا به آسم در کودکان و بزرگسالان نیز می شود.

اگر بخواهیم مزایای مصرف هندوانه را بازگو کنیم بسیاری از موارد بالا همچون: بهبود سلامت پوست و مو و استخوان، بهبود در کاهش وزن، بهبود در مشکلات کلیه، بهبود در سیستم ایمنی بدن، بهبود در درمان دیابت، بهبود در سلامت جنسی مرد و زن، جلوگیری از سکته، بهبود در سلامت دهان و دندان و لثه ها و …. را در پی خواهد داشت.

 

 

 

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *