سیر یکی از قدیمی‌ترین ماده غذایی است که در طب سنتی حرف اول را برای درمان خیلی از بیماری‌ها همچون گرفتگی صدا،بیماری عفونت،فشار خون،سرما خوردگی و… را می‌زند.سیر نه تنها برای سلامتی بدن فواید زیادی دارد، بلکه سلامت پوست و مو را هم بهبود می‌بخشد.

ارزش غذایی سیر

سیر حاوی ویتامین هایی زیادی همچون ویتامین ث، ویتامین ب6، مواد معدنی ضروری مانند فسفر، منگنز، روی، کلسیم، آهن و تیامین، اسید پانتوتنیک، کربوهیدرات و مقدار کمی پروتئین است.

  • منگنز: ۲ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
  • ویتامین ب ۶: ۲ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
  • ویتامین ث: ۱ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
  • سلنیوم: ۱ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
  • فیبر: ۰٫۰۶ گرم

سیر به دلیل داشتن خاصیت ضد عفونی کنندگی به طور سنتی برای پوشاندن زخم ها در زمان جنگ استفاده می شد همچنین سرشار از مواد معدنی کمیاب مانند ید، کلر، گوگرد و آلیسین است.

سیر

خاصیت سیر و درمان آن

1.کاهش فشار خون

بالا رفتن فشار خون یکی از بیمار‌های شایع است که با کنترل نکردن آن ممکن است سبب بیماری‌های همچون حملات قلبی و سکته مغزی شود،طوری که 13.5 درصد مرگ و میرها در سراسر جهان ناشی از فشار خون بالا است.اما شما با خوردن چند حبه سیر در طول روز به صورت خام یا خشک فشار خون خود بدون استفاده از داروهای شیمیایی کاهش دهید.

مطالب پیشنهادی  نحوه صحیح مسواک زدن

2.سلامت استخوان

معمولا با بالا رفتن سن استخوان‌های افراد ضعیف می‌شوند و به مرور سبب پوکی استخوان می‌شود که می‌تواند از مشکلات آزار دهند برای افراد سالخورده باشد.اما خیلی از مطالعات بر روی جوندگان نشان می‌دهد مصرف سیر می‌تواند با افزایش سطح استروژن در جوندگان ماده، از تحلیل استخوان‌ها جلوگیری کند.طوری که با مصرف روزانه‌ مقدار زیادی عصاره سیر یا ۲ گرم سیر‌ خام، به طرز چشم‌گیری از شدت کمبود استروژن در زنان یائسه جلوگیری می‌کند.خوراکی‌هایی نظیر سیر‌ یا پیاز در درمان پوکی استخوان موثر است.

 

3.پیشگیری از سرطان

 آلیل مرکاپتوسیستئین (SAMC) یک ترکیب گوگرددار در سیر است که می‌تواند سرعت رشد سلول‌های سرطانی را کاهش بدهد و موجب مرگ سلول‌های سرطانی بشود.طوری که خواص آن سبب می‌شود از تشکیل و فعال شدن مواد سرطان‌سازا جلوگیری کند، تکثیر سلول سرطانی را کاهش دهد، بازسازی دی‌ان‌ای را ارتقا دهد و سبب مرگ سلول سرطانی شود.پس افرادی که به طور منظم سیر همراه با سایر سبزیجات و میوه ها مصرف می کنند کمتر دچار سرطان می‌شود.که هنوز در این رابطه نیاز به تحقیقات بیشتری است.

4.درمان سرماخوردگی

با سرد شدن هوا و نزدیک شدن به فصل زمستان بیشتر افراد به سرماخوردگی و آنفولانزا مبتلا می‌شوند که می‌تواند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کند،اما با خوردن چند حبه سیر در طول روز می‌توانید از این بیماری پیشگیری کنید.چون سیر به دلیل وجود ترکیبات شیمیایی مثل آلیسین دارای خواص ضد باکتریایی می باشد، علاوه بر این مصرف سیر به تقویت سیستم ایمنی بدن نیز کمک می کند و می تواند به پیشگیری و درمان بیماری های عفونی و ویروسی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند.

مطالب پیشنهادی  مواد غذایی خون ساز

خواص سیری برای آنفولانزا

5.خاصیت ضد پیری

با بالا رفتن سن سطح کلاژن پوست کاهش می‌یابد و به مرور زمان سبب چین و چروک پوستی می‌شود که می‌تواند از معضلات بزرگ خانم‌ها باشد. اما ترکیبات موجود در سیر از پوست در برابر چین‌وچروک و آسیب ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند‌‌. همچنین سیر با خاصیت آنتی‌اکسیدانی‌اش موجب رشد سلول‌ها و به تأخیر انداختن پیری می‌شود.

 

مضرات سیر

بوی بد دهان

خیلی از ما شاید از سیر به دلیل بوی بد که دارد مصرف نکنیم و این مسئله می‌تواند ما را از خواص سیر دور کند.تجربه نشان داده است بوی نامطلوب سیر تا مدت‌ها بعد از مسواک زدن هم در دهان باقی می‌ماند. اما شما با هر بار استفاده از سیر می‌توانید یک قاشق چای خشک بخورید تا بوی بد دهان را کمتر کنید و بوی دهان شما برای اطرافیان زیاد آزاردهنده نباشد.

آسیب به کبد

کبد یکی از حیاتی‌ترین اندام‌های بدن است که با مصرف بیش از حد سیر می‌تواند آسیب ببیند.سیر ممکن است دارای آنتی اکسیدان باشد اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند سبب مسمویت کبدی شود و به کبد آسیب بزند.

مشکلات معده

استفاده از سیر باعث سرخ شدن غشا مخاطی می‌شود؛ بنابراین باید قبل استفاده از سیر و محصولات مرتبط احتیاط کرد چون ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامت معده داشته باشند.

زنان باردار

مصرف سیر بیش از حد در دوران بارداری می‌تواند باعث زایمان زودرس شود و در زنان شیرده می‌تواند طعم شیر را تغییر دهد.

سردرد

خوردن سیر به شکل خام می‌تواند باعث میگرن شود. اگرچه به‌طور مستقیم باعث سردرد میگرنی نمی‌شود اما فرآیندی است که آن را فعال می‌کند.

مطالب پیشنهادی  راه های جلوگیری از آلزایمر

خاصیت سیر برای سلامتی

هنگام مصرف سیر باید از چه خوراکی‌های دیگری اجتناب کنید؟

برای آن‌که از ابتدا بتوانید جلوی عوارض جانبی مصرف سیر را بگیرید، بهتر است هنگام مصرف آن از خوراکی‌های زیر اجتناب کنید. این خوراکی‌ها عبارت هستند از:

  1.  میخک
  2. زنجبیل
  3. مکمل‌های حاوی گیاه کهن‌دار
  4.  شاه بلوط هندی
  5. شبدر قرمز
  6. زردچوبه
  7.  بید
  8. فلفل دلمه‌ای
  9. سپیدار
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *