از آنجایی که خرما به عنوان یک میوه هسته دار شناخته شده است و خواص فراوانی برای بدن دارد.طوری که بیشتر پزشکان خوردن روزانه چند عدد خرما را توصیه می‌کنند که سرشار از ویتامین‌های مختلف و مواد مغذی برای بدن است. از خواص این میوه می‌توان به تسکین یبوست، تنظیم سطح کلسترول، اختلالات روده، مشکلات قلبی، کم خونی و اختلالات جنسی اشاره کرد.

ارزش غذایی

از آنجایی که خرما منبع خوبی برای انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است که به عنوان منبع خوبی برای انرژی، قند، و فیبر شناخته می‌شود. مواد معدنی ضروری بدن نظیر کلسیم، آهن، فسفر، سدیم، پتاسیم، منیزیوم و روی را نیز می‌توان با مصرف خرما تامین کرد. علاوه بر این، خرما حاوی ویتامین‌هایی نظیر تیامین، نیاسین، اسید فولیک، ویتامین A و ویتامین K است.

  • چربی: ۰۳/۰ گرم
  • کربوهیدرات: ۵/۳۳ گرم
  • قند: ۴/۵ گرم
  • پروتئین: ۱۷/۰
  • ویتامین B6: 012/0 میلی‌گرم
  • آهن: ۰۷/۰ میلی‌گرم
  • منیزیم: ۳ میلی‌گرم
  • پتاسیم: ۴۷ میلی‌گرم

خواص خرما

خواص خرما

1.خواص خرما برای زخم معده

خرما به عنوان یک داروی طبیعی برای زخم معده شناخته شده است طوری که خوردن خرما امکان مبتلا شدن به زخم‌های معده و سرطان معده و روده را کاهش می‌دهد. این میوه منشا پتاسیم است که علاوه بر این به عنوان یک کمک کننده گوارشی می تواند در بیماری‌های گوارشی به شما کمک کند. خرما حاوی مقدار زیادی فیبر غذایی محلول است که به هضم غذاها کمک می‌کند و حرکت روده را تحریک می‌کند.

مطالب پیشنهادی  خواص سیب

2.خواص خرما برای چشم

از آنجایی که چشم یکی از مهم‌ترین اندام‌های حسی بدن است که نیاز به مراقبت بیشتری دارد.معمولا بیشتر افراد به مرور زمان با آبریزش چشم مواجه می‌شوند که طبیعی‌ترین درمان برای قطع آن خرما است.طوری که شما با کوبیدن هسته خرما و جوشاندن پودر آن می‌تواند از آبریزش چشم جلوگیری کنید. خرما سرشار از ویتامین آ بوده و مصرف آن سبب می شود افرادی که مبتلا به شب کوری هستند بهبود می‌یابند یا خطر ابتلا به این بیماری در افراد کاهش می‌یابد.

3.خواص خرما در کنترل قند خون

معمولا بیشتر افراد دیابتی که فشار خونشان می‌افتد نمی‌توانند قندهای صنعتی را مصرف کنند برای همین خوردن خرما می‌تواند برای این افراد بسیار موثر باشد و خرما به دلیل شاخص گلیسمی پایین، فیبر و آنتی اکسیدان‌ها به تنظیم قند خون کمک می‌کند. بنابراین، خوردن آن‌ می‌تواند به مدیریت دیابت کمک کند. با این حال میزان مصرف آن باید رعایت شود.

 

4.خواص خرما در ریزش مو

ریزش مو از شایع‌ترین مشکلاتی است که امروز بیشتر خانم‌ها و آقایان با آن درگیر هستند پس شما با رژیم غذایی مناسب می‌توانید از این مشکل جلوگیری کنید.از آنجایی که خرما سرشار از آهن بوده و باعث افزایش گردش خون می‌شود. همین امر سبب اکسیژن رسانی کامل به مو شده و ریزش موها کم و حتی قطع می‌شود.

5.خواص خرما برای سلامت استخوان

همه ما با خواص خرما آشنا هستیم و می‌دانیم که از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.خرما قادر است استخوان‌ها را تقویت و با درد استخوان نیز مبارزه کند. این کار با کمک مواد معدنی ماننند سلنیوم، مس، منیزیم، و منگنزی که در آن وجود دارد اتفاق می‌افتد.مصرف خرما در رژیم غذایی برای مادران باردار بسیار موثر است طوری که سلامت استخوان بیشتر مادران را تامین می‌کند.

مطالب پیشنهادی  راه‌های پایین آوردن قند خون

خرما

6.خواص خرما برای ریه

خرما حاوی مقدار زیادی از ویتامین و آنتی‌اکسیدان‌بوده که برای تقویت سیستم ایمنی بدن بهترین گزینه است و می‌تواند به سلامت ریه ها کمک کند و عملکرد آن را تقویت کنند.علاوه بر این ریسک  بیماری‌های  همچون  سرطان ریه را کاهش داده و از جوشاندن خرما برای درمان زکام و عفونت‌های ریه نیز می‌توان بهره برد.

7.خواص خرما برای جلوگیر از آلزایمر

امروزه بیشتر افراد فکر می‌کنند که خوردن خرما سبب آلزایمر و کاهش حافظه می‌شود اما مطالعات نشان داده است که مصرف آن  از ایجاد التهاب در مغز جلوگیری می‌کند و خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد.علاوه بر این خرما به بهبود حافظه و افزایش توانایی یادگیری نیز کمک می‌کند. از آنجایی که حاوی ویتامین B6 است می‌تواند یک جایگزین بسیار مناسب برای مکمل‌های دارویی تقویت حافظه باشد.

8.خواص خرما برای درمان یبوست

یبوست از آن دسته بیماری‌ها است که درمان آن با داروهای طبیعی و رژیم غذایی مناسب می‌تواند درمان شود.خرما نیز یکی از این درمان‌های طبیعی است که با خوردن روزانه 20 تا 35 گرم خرما سبب می‌شود که مدفوع شما نرم باشد و مانع از این وضعیت شود.همچنین فیبر خرما برای جلوگیری از سرطان سیستم گوارش بهترین گزینه است.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *